نوع پروتز چانه فاکتور بسیار مهمی است که در میزان موفقیت و رضایت بیماران از عمل های جراحی زیبایی چانه تاثیر می گذارد. انواع پروتز چانه از متریال مصنوعی و یا طبیعی تولید می شوند که هر کدام دارای مزایا و عوارض خاص خود می باشند. در این مقاله انواع پروتز چانه توضیح داده شده است.
کاشت پروتز چانه بسیار ارزشمند است، به ویژه هنگامی که به عنوان مکمل جراحی زیبایی بینی برای ایجاد هارمونی در صورت انجام شود. انواع پروتز چانه با تکنیک های مختلف جراحی برای حجم دهی و تغییر شکل چانه استفاده می شود و در موفقیت آمیز بودن عمل جراحی تاثیر زیادی دارند. در مورد اینکه کدام نوع پروتز چانه نسبت به سایرین بهتر است توافق نظر وجود ندارد و هر کدام از آنها بسته به شرایط و نیاز بیمار به کار میروند و مزایا و معایب خاص خود را دارند. آشنایی با انواع پروتز چانه برای آگاهی از اینکه کدام نوع پروتز برای بازسازی و ترمیم چانه برای شما مناسب تر است ضروری است.
استفاده از مواد بیولوژیکی قابل کاشت به بخشی جدایی ناپذیر از جراحی زیبایی و بازسازی چانه تبدیل شده است. فلزات برای رفع شکستگی استفاده می شوند، اما در درجه اول پلیمرها برای جایگزین شدن به جای استخوان یا بافت نرم استفاده می شوند. انواع ایمپلنت چانه شامل موارد زیر می باشند:
پروتز های چانه سیلیکونی یکی از متداول ترین ایمپلنت ها برای تقویت چانه هستند. نام شیمیایی آن پلی سیلوکسان است. آنها نرم، صاف و انعطاف پذیرند و به شکل ها و اندازه های مختلفی از حالتهای مایع تا جامد تولید می شوند. سیلیکون یکی از انواع پروتز چانه هستند که به بافتهای اطراف نمی چسبند، بنابراین باید اندازه آنها به درستی برآورد شده و دقیق ساخته شوند. پروتزهای سیلیکونی معمولاً در جای خود ثابت باقی می مانند، اما ممکن است در بعضی موارد جابجا شوند و باعث جذب و فرسایش استخوان شوند. از آنجا که صاف هستند، می توانند به راحتی خارج شوند. روند تولید سیلیکون در کارخانه سازنده نقش مهمی در خلوص و یکپارچگی این ماده ایفا می کند.
پلی اتیلن یک ماده بیولوژیکی دارای ساختار زنجیره ای کربن ساده است. پروتزهای متخلخل از جنس پلی اتیلن در برندهای Medpor،Porex، Fairburn بیشتر از بقیه در عمل های زیبایی چانه مورد استفاده قرار می گیرد. ساختار متخلخل امکان رشد پروتز را درون هر دو بافت نرم و استخوان فراهم می آورد، به همین دلیل است که خارج کردن این نوع پروتز بسیار دشوار می باشد. شناخته شده ترین انواع ایمپلنت چانه ای از جنس پلی اتیلن، با نام تجاری Medpor، سخت، متخلخل، کمی انعطاف پذیر بوده و در شکل ها واندازه های مختلفی وجود دارد. تخلخل موجود در این پروتز باعث می شود که با بافت های اطراف یکی شوند.
این نوع پروتز چانه در جای خود به طور ثابت قرار می گیرد و جابجا نمی شود. امکان خونرسانی به آن نیز از بافتهای اطراف وجود دارد زیرا رگ های خونی داخل آن نفوذ می کنند که این امر باعث کاهش عفونت ناشی از این پروتزها میشود. به همین دلیل پلی اتیلن یکی از انواع پروتز چانه است که به سختی خارج می شوند زیرا بعد از کاشت با بافت اطراف یکپارچه می شوند.
پلی تترا فلورو اتیلن ماده ای است که به نام Gore-Tex شناخته شده است و به شکل ورق های قابل انعطاف تولید می شود که به راحتی قابل برش و شکل دادن است. این ماده از انواع پروتز چانه اند که کاملاً بی اثر هستند و از هرگونه واکنش بدن برای پس زدن آن جلوگیری می کنند. آنها با ثبات تر هستند و احتمال جابجایی خود به خودی ندارند و همچنین در اثر ضربه یا آسیب نیز جابجا نمی شوند. این نوع پروتز کمتر باعث جذب و فرسایش استخوان می شوند که به مرور زمان منجر به نتایج پایدارتر می شوند.
پرولاست ( (Proplast یک پروتز کامپوزیت و ترکیبی است متشکل از پلی تترا فلورو اتیلن است که با الیاف کربن یا اکسید آلومینیوم مخلوط شده است. این نوع پروتز متخلخل است اما دیگر در ایالات متحده تولید نمی شود.
متیل متاکریلات پلیمری به مانند پودر است که با افزودن ماده دیگری به نام مونرو طی یک واکنش شیمیایی بسیار گرمازا ماده سختی با قوام شبیه به استخوان را تشکیل می دهد. این ترکیب قبل از اینکه به طور کامل سفت شود، به شکل دلخواه توسط پزشک قالب ریزی می شود و معمولاً به عنوان جایگزینی برای استخوان استفاده می شود. مولکول های مونرو به صورت آزاد وقتی در ترکیب با هیچ ماده شیمیایی نباشند حالت سمیت دارند. متیل متاکریلات از انواع پروتز چانه است که یک ماده تقریبا بی اثر است و در زمینه های ارتوپدی در جراحی های تعویض مفصل لگن و زانو هم بسیار مورد استفاده قرار گرفته است.
HTR از انواع پروتز چانه است. این کلمه اختصار “جایگزین بافت سخت” می باشد و ماده ای است که در بدن به جای هر نوع بافت سخت مانند استخوان چانه و یا دندان به کار می رود. این کامپوزیت متخلخل از پلی متیل متاکریلات و پلی هیدروکسی اتیل متاکریلات ساخته شده است. پوشش هیدروکسید کلسیم که این پروتز در بدن ایجاد می کند باعث تحریک رشد استخوانی می شود.
پلی پروپیلن پلیمری است که در ساخت بخیه های غیر قابل جذب استفاده می شود. اگرچه به طور خاص به عنوان پروتز به به بازار عرضه نشد اما برای تعدادی از بیماران به جای پروتز چانه استفاده شده است.
نایلون نام عمومی است که برای توصیف گروه امیدهای پلیمریزه استفاده می شود. ورقه های صاف نایلون با نامهای تجاری مانند Suprafoil تولید می شود و در ساخت انواع پروتز چانه به کار میرود.
بیوپلاستیک BioPlastique یکی از انواع پروتز چانه است که از مواد طبیعی ساخته شده و با بدن سازگار است. این ماده غیر سمی و دائمی بوده و به صورت تزریقی استفاده می شود. این نوع پروتز با بیهوشی موضعی به راحتی به ناحیه چانه تزریق می شود. در بدن به صورت ثابت باقی می ماند و جذب نیز نمی شود.
مواد سرامیکی معمولاً در حین ساخت با دمای بسیار بالا حرارت می بینند تا اجزاء کریستالی آن با هم ترکیب شوند. یکی از سرامیک هایی که معمولاً برای جراحی پروتز در صورت و چانه استفاده می شود، هیدروکسی آپاتیت است. هیدروکسی آپاتیت از کلسیم فسفات نمکی تشکیل شده است که به عنوان یکی از اجزای اصلی در ساختار استخوانهای بدن یافت می شود. هیدروکسی آپاتیت می تواند به صورت مصنوعی هم تولید شود. هیدروکسی آپاتیت متخلخل برای تحمل بار بسیار شکننده است، اما در صورت استفاده به عنوان پروتز رشد استخوان را تحریک می کند. جذب هیدروکسی آپاتیت توسط بدن بسیار کم است.
مطالب مرتبط با پروتز چانه
you're currently offline