بسیاری از بیماران که مبتلا به سرطان سینه هستند نیاز به برداشتن سینه ها به منظور پیشگیری از گسترش سرطان در کل بدن یک امر ضروری و اجتناب ناپذیر است. به این عمل ماستکتومی گفته می شود گاهی نیازی به خارج کردن کل سینه نیست و فقط قسمتی از بافت یا توده سرطانی را با عمل جراحی خارج می کنند که به آن لامپکتومی گفته می شود. به هر حال بیماران که تحت عمل ماستکتومی یا لامپکتومی قرار گرفته اند نیاز به استفاده از پروتز سينه بعد از سرطان سینه خواهند داشت. البته همه بیماران واجدالشرایط دریافت پروتز سينه نیستند به خصوص به دلیل نیاز به انجام درمان های رادیوتراپی و شیمی درمانی که تا حدودی بر وضعیت سلامت بدن تاثیر می گذارند و باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بیمار در مقابل بیماری های عفونی می گردد که به نوبه خود بر توانایی بدن در پذیرش پروتز تاثیر می گذارد.
یکی از عواملی که می تواند بر زمان بازسازی پستان تاثیر بگذارد، این است که آیا بیمار به پرتودرمانی احتیاج خواهد داشت یا خیر. پرتودرمانی ممکن است بعضی اوقات باعث ایجاد مشکلات ترمیم زخم یا عفونت در پروتز سينه بعد از سرطان سینه شود، بنابراین ممکن است برخی از بیماران ترجیح دهند که بازسازی پستان را تا بعد از اتمام پرتودرمانی به تاخیر بیندازند. با این حال، به دلیل پیشرفت در تکنیک های جراحی و پرتونگاری، کاشت فوری پروتز پستان بعد از سرطان معمولاً هنوز گزینه مناسبی برای زنانی است که به پرتودرمانی احتیاج دارند و نگرانی خاصی را به وجود نمی آورد. اما بازسازی بافت پستان با استفاده از روش های اتولوگ مانند پیوند چربی معمولاً بعد از پرتودرمانی از ایمنی بیشتری برخوردار است همچنین دارای مزایای خاصی می باشد از جمله وقتی بافت دیواره سینه در اثر تشعشعات آسیب دیده باشد می تواند با بافت سالم از سایر قسمت های بدن جایگزین شود.
عامل دیگر نوع سرطان پستان است. زنان مبتلا به سرطان التهابی پستان معمولاً نیاز به برداشتن گسترده تر پوست دارند. این امر می تواند بازسازی فوری بافت پستان را چالش برانگیز کند، بنابراین توصیه می شود که در این بیماران کاشت پروتز سينه تا اتمام درمان کمکی به تاخیر بیفتد.
حتی اگر بیمار کاندیدای مناسبی برای بازسازی فوری سینه باشد، ممکن است هنوز نیاز باشد تا کاشت پروتز پستان را به تاخیر انداخته شود. به عنوان مثال، برخی از بیماران ترجیح می دهند تا بعد از بهبودی از ماستکتومی و درمان های کمکی بعدی، نوع دیگری از بازسازی سینه مانند انتقال چربی را انجام دهند. یا کلن هیچ روشی را امتحان نکنند و از لباسهای مخصوص که ظاهر سینه را بهبود می بخشد استفاده کنند.
اگر شما پروتز سينه را برای بازسازی پستان انتخاب کرده اید، مهم است بدانید که آنها برای همیشه در بدن دوام نمی آورند. ممکن است زمان آن فرا رسد که شما نیاز به تعویض یا خارج کردن پروتز خود داشته باشید. کاشت پروتز سينه بعد سرطان برخلاف آنچه عموما تصور می کنند مادام العمر نیست.
متخصصان جراح پلاستیک میگویند در حالی که بازسازی سينه بعد از سرطان پستان روشی ایمن، ساده و موثر برای بازگرداندن فرم و شکل پستان بعد از ماستکتومی را ارائه می دهد، ممکن است سالها بعد پروتز دچار مشکل شود. سه دلیل اصلی وجود دارد که ممکن است نیاز به ترمیم یا تعویض پروتز سينه بعد از سرطان سینه باشد.
اکثر بیماران در 10 سال اول پس از بازسازی پستان، دچار نشت یا پارگی پروتز سینه نخواهند شد. با این حال، اگر این اتفاق زودتر از این مدت یا در هر زمان دیگر اتفاق بیفتد جای نگرانی نیست زیرا گزینه های مختلفی برای رفع مشکل وجود دارد. جراحان پلاستیک معمولاً در صورت آسیب ساختاری پروتز سينه بعد از سرطان سینه معمولاً توصیه می کنند که ایمپلنت آسیب دیده را تغییر داده و یا بر اساس انتظارات بیمار و اهداف سلامتی فرد یک روش جایگزین دیگری برای بازسازی سینه استفاده شود.
وقتی کاشت پروتز سينه بعد از سرطان سینه انجام شود لازم است معایناتی را سالانه انجام دهید تا از سلامت پستان خود اطمینان حاصل کرده و علائم آسیب پروتز را رصد کنید. در حال حاضر سازمان غذا و داروی ایالات متحده توصیه می كند كه بیمارانی که عمل جراحی پروتز سينه بعد از سرطان سینه را انجام دادهاند به طور منظم اسكن MRI را هر دو سال یکبار انجام دهند.
با گذشت زمان یک بافت اضافی اسکار اطراف پروتز ایجاد و ضخیم می شود. این اتفاق بیشتر پس از رادیوتراپی در بیماران سرطانی روی می دهد. بافت اطراف پروتز که بیش از حد زخم شده ممکن است ناراحتی ایجاد کند و باعث شود که پروتز سفت و یا بد فرم و نامتقارن شود. به این حالت کپسول منقبض شونده میگویند که یک بافت کلاژن اضافی اطراف پروتز مانند کپسول به وجود آمده و آن را تحت فشار قرار می دهد.
پوست و بافتهای پشتی به مرور زمان خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهند. این تغییرات باعث می شود تا به دلیل جاذبه سینه راحت تر به سمت پایین کشیده شود و باعث افتادگی و گاهی افزایش عدم تقارن سینه ها می شود. بروز عوارض جانبی و تغییر در شیوه زندگی نیز ممکن است بر وزن بیمار تاثیر بگذارد که همین موضوع نیز می تواند شکل و تقارن سینه ها را در پروتز پستان بعد از سرطان پستان تغییر دهد.
ایمپلنت ها اغلب زیر ماهیچه اصلی قفسه سینه قرار داده می شوند. در برخی از بیماران ممکن پروتز به مقدار زیادی جابجا شده و درد و ناراحتی قابل توجهی به وجود بیاورد. یک عمل جراحی مجدد می تواند به بازگرداندن پروتز سینه به محل اصلی خود در جلوی عضله کمک کند.
به وجود آمدن مشکل در ایمپلنت سينه بعد از سرطان به مقدار زیادی بستگی به این دارد که برای بیمار ماستکتومی به شکل منفرد یا دوتایی انجام شده باشد. در ماستکتومی منفرد فقط یکی از سینه ها برداشته می شود ولی در دوتایی هر دو سینه با هم خارج می شود.
you're currently offline