پروتز سینه یکی از عمل های جراحی که برای بازسازی سینه انجام می شود. با این حال این عمل نیز مانند سایر اعمال جراحی زیبایی خالی از عوارض نیست. یکی از مهمترین عوارض کاشت پروتز ، ابتلا به عفونت سینه میباشد که در این مقاله دلایل عفونت پروتز سینه توضیح داده شده است.
جراحی کاشت پروتز سینه متداول ترین روش برای بازسازی پستان به ویژه بعد از ماستکتومی و یا برای زیبا سازی است. در این روش از مواد مصنوعی به عنوان پروتز برای حجم دهی استفاده می شود. با اینکه از بافت خود بدن استفاده نمی شود اما عوارض روشهای اتولوگ مانند تزریق چربی را ندارد.
با این حال مانند هر ماده پروتز خارجی که وارد بدن شده باشد، عفونت شایع ترین و احتمالاً ترسناک ترین خطر بازسازی سینه با پروتز یا ایمپلنت است. آگاهی از علت عفونت پروتز پستان ضروری است زیرا عفونت پروتزها می توانند منجر به عوارضی شوند که از مشکلات خفیف مانند سلولیت سطحی تا شدید مانند زخم های مزمن و انتشار عفونت از طریق خون به کل بدن و نهایتا مرگ را شامل می شوند.
برای پروتز سینه، عوارض و شدت عفونت به طور کلی می تواند به عفونت هایی تقسیم شود که نیازی به مداخله جراحی نداشته و آنهایی که نیاز به مداخله جراحی دارند. مورد اول نیاز بستری شدن در بیمارستان و آنتی بیوتیک درمانی دارد. در حالت دوم اقدامات درمانی شامل دبریدمان زخم (برداشت بافت عفونی)، خارج کردن پروتز و استفاده از روش اتولوگ تزریق چربی برای بازسازی سینه است.
یکی از علت عفونت سینه استفاده از مواد تقویت کننده همراه با پروتز است مانند ماتریکس در مال بدون سلول که به عنوان یک پوشش اضافی برای بالا و ثابت نگه داشتن سینه همراه با پروتز استفاده می شود. مطالعات نشان داده هر چند که استفاده از این تکنیک به بهبود نتایج عمل از جمله افزایش اندازه و حجم سینه کمک می کند اما با این حال با میزان بالاتری از عفونت همراه است و معایبی دارد که منجر به نکروز پوستی و بدفرمی پروتز می شود.
شناخت باکتریهای مربوطه که از دلایل عفونت پروتز سینه هستند در تعیین منبع اصلی عفونت کمک می کند. اکثر ارگانیسم های جدا شده از موارد عفونت پروتز پستان استافیلوکوک هستند.
سای- باکتری ها نادر که را که می توان به عنوان دلایل عفونت پروتز سینه نام برد شامل بروسلا، استرپتومایسس +مربوط به خاک، پاستورلا مولتوسیدا است که در گربه از طریق گاز گرفتن به صاحبش منتقل میشود. گاهی اوقات مایکوباکتری های غیر سمی و سایر موجودات غیر باکتریایی، مانند مخمر را نیز می توان از دلایل عفونت پروتز سینه معرفی کرد که تصور می شود در محیط بیمار یا تیم جراحی یافت می شود.
اولین قدم برای جلوگیری از عفونت، انتخاب صحیح بیمار است. این کار شامل گرفتن شرح حال و تاریخچه کامل بیمار و بررسی عوامل خطر موجود است. مطالعات نشان داده که عوامل مرتبط با بیمار بیشتر بر روی عفونت پروتز سینه تاثیر می گذارد تا عوامل مربوط به اتاق عمل و تکنیک جراحی. آگاهی از این عوامل و کنترل آنها منجر به آمادهسازی بیمار برای جراحی و کاهش درد و عفونت بعد از عمل خواهد شد.
یکی عوامل خطر مرتبط با بیمار که از دلایل عفونت پستان است شامل سیگار کشیدن است بنابراین سعی کنید حداقل دو هفته قبل از عمل جراحی سیگار نکشید. اگر بیمار هنوز سیگار می کشد و عمل جراحی اضطراری نیست و عجله ای برای انجام آن ندارید جراحی را تا زمانی که شرایط مساعد شود به تاخیر بیندازید. همچنین سن بیمار یکی از ریسک فاکتورهای عفونت است. افرادی که بیشتر از ۵۰ سال سن دارند احتمال اینکه بعد از پروتز دچار عفونت شوند بیشتر از زنان جوان است. زیرا با افزایش سن بدن توانایی خود برای ترمیم و آمادگی در مقابل میکروارگانیسم های عفونی را به تدریج از دست داده و ضعیف میشود، همچنین خاصیت ارتجاعی و کلاژن سازی در پوست به مقدار زیادی با افزایش سن کاهش می یابد. بنابراین برای افراد بالاتر از ۵۰ سال استفاده از روشهای جراحی اتولوگ مانند پیوند چربی گزینه بهتری است.
چاقی یکی دیگر از دلایل عفونت پروتز سینه است. اگر بیمار می تواند وزن خود را کاهش دهد باید تشویق شود تا قبل از عمل جراحی BMI یا حجم توده بدنی خود را به حد نرمال برساند. بیمارانی که داروهای ضد فشارخون مصرف میکنند یا از فشار خون بالا رنج میبرند نیز کاندیدای مناسبی برای این عمل نیستند. از دیگر بیماری هایی که بر روی نتیجه عمل تاثیر میگذارد دیابت است. قند در افراد دیابتی باید قبل از عمل کنترل شده باشد و بین 70-150 میلی گرم در دسی لیتر باشد.
معمولاً بیماران دیابتی دارای بیماری های دیگری مانند کلسترول و چربی خون بالا نیز هستند که در این شرایط وضعیت آنها برای ابتلا به عفونت بدتر می شود. بنابراین افرادی که مبتلا به هیپرکلسترولمی میباشند باید قبل از عمل رژیم های مناسب غذایی داشته و سطح کلسترول شان را کنترل کنند.
یکی دیگر از دلایل عفونت پروتز سینه، اندازه پستان است. مطالعه تعداد زیادی از بیمارانی که دچار عفونت شده اند نشان داده که بیمارانی که سایز سینه آنها بزرگتر از یک فنجان است احتمال ابتلا به عفونت بعد از عمل در آن ها بیشتر است.
همچنین افرادی که دارای بیماریهای زمینهای مربوط به سیستم ایمنی هستند برای بروز عفونت مستعد تر از سایرین هستند. مشخص شده که ارتباطی بین مصرف داروهای استروئیدی و عفونت وجود دارد بنابراین قبل از عمل از مصرف این دارو ها اجتناب کنید.
انجام پرتو درمانی
یکی دیگر از دلایل عفونت پروتز پستان انجام پرتو درمانی قبل یا بعد از عمل جراحی می باشد. محققان دریافته اند که بیمارانی که پرتودرمانی قبل از عمل انجام داده اند و یا بیمارانی که تحت پرتودرمانی بعد از عمل جراحی پروتز سینه قرار گرفتند، در مقایسه با بیمارانی که هیچ نوع پرتو درمانی دریافت نکرده بودند، بیش از دو برابر احتمال ابتلا به عفونت سینه را داشتند.
سایر دلایل عفونت پروتز سینه شامل عوامل مرتبط با اتاق عمل و بیمار می باشد. عمل پروتز سینه باید در محیط استریل و با تجهیزات کاملا استریل انجام شود. مطابق با استانداردها و پروتکل های مربوط به کنترل عفونت با استفاده از فناوری مخصوص تهویه هوای اتاق عمل انجام شود.
آماده سازی بیمار و شستشوی پوست بیمار قبل از عمل با کلرهگزیدین با 95٪، تجویز آنتی بیوتیک 30-60 دقیقه قبل از برش پوست و ادامه آن حداقل تا 24 ساعت به صورت داخل وریدی، مصرف آنتی بیوتیک توسط بیمار تا یک هفته بعد از عمل با پماد موپیروسین موضعی و اسکراب روزانه بدن با کلرهگزیدین، مراقبت و تعویض درست پانسمان بعد از عمل، طولانی کردن مدت زمان مصرف آنتی بیوتیک برای بیمارانی که تحت پرتو درمانی هستند به مقدار زیادی خطر بروز عفونت بعد از عمل پروتز سینه را کاهش می دهد.
you're currently offline