اکثر زنانی که دارای پروتز هستند توانایی شیردهی پس از پروتز سینه را دارند، با این حال چند مورد استثنا وجود دارد. اینکه آیا شما قادر به شیردهی با پروتز سینه باشید، بستگی به وضعیت اصلی سینه های شما قبل از عمل و احتمالاً نوع برش بکار رفته در حین جراحی دارد. کاشت سینه ممکن است بر میزان شیر مادر که قادر به تولید آن هست تأثیر بگذارد. اما در بیشتر موارد، تولید شیر به هیچ وجه تحت تأثیر پروتز قرار نمی گیرد. همچنین ممکن است نگران تأثیر شیر مادر بر روی پروتز ها باشید. طبیعی است که شکل و اندازه سینه در دوران بارداری و بعد از شیر دادن تغییر کند. ولی مهم است بدانید که پروتز شما بر روی شیر تاثیر نامطلوب ندارد.
پروتزها معمولاً در پشت غده های شیر یا زیر عضلات قفسه سینه قرار می گیرند، به همین دلیل است که شیردهی با پروتز پستان امکان پذیر میشود و مشکلی به وجود نمی آورد. با این وجود، محل و عمق برش مورد استفاده در حین عمل ممکن است بر توانایی شما در شیردهی بعد از پروتز سینه تاثیر بگذارد. با این حال باید این موضوع را با پزشک خود قبل از عمل کاشت پروتز مطرح کنید تا در حین عمل جراحی، نحوه برش ها را به صورتی انجام دهد تا بعدا شیردهی با پروتز سینه برای شما امکان پذیر شود.
تکنیک جراحی که باعث حفظ آرئولا شود کمتر احتمال دارد مشکلی برای شیردهی ایجاد کند. آرئولا به قسمت تیره اطراف نوک پستان گفته می شود. اعصاب اطراف نوک سینه های شما نقش مهمی در شیردهی با پروتز پستان دارند. احساس شیر خوردن کودک روی سینه باعث افزایش سطح هورمونهای پرولاکتین و اکسی توسین می شود. پرولاکتین تولید شیر مادر را تحریک می کند، در حالی که اکسی توسین باعث تحریک برای خروج آن می شود. وقتی این اعصاب آسیب می بینند، احساس در نوک سینه کاهش می یابد و شیردهی بوسیله پروتز سینه دچار مشکل شده و امکان پذیر نخواهد بود. اگر برش هایی که در حین جراحی برای قرار دادن پروتز ایجاد می شوند زیر پستان یا زیر بغل یا ناف شکم ایجاد شوند، کمتر در شیردهی با پروتز سینه اختلال ایجاد می کنند.
براساس آمار مراکز کنترل بیماری و پیشگیری از بیماریها که منبع معتبری هستند، اخیراً هیچگونه گزارش بالینی از ایجاد مشکل برای نوزادانی که از مادران دارای پروتز سیلیکونی تغذیه شده اند، گزارش نشده است.
هیچ روشی برای تشخیص دقیق سطح سیلیکون در شیر مادر وجود ندارد. با این حال نتایج یک مطالعه که در سال 2007 میزان سیلیکون را هنگام شیردهی با پروتز اندازه گیری کرد، نشان داده که میزان عنصر سیلیکون در شیر مادران دارای پروتز سیلیکونی بیشتر بوده است. به همین دلیل برای اطمینان از بی خطر بودن شیردهی با پروتز سینه توصیه شده از پروتزهای سالین که حاوی آب نمک هستند استفاده شود. همچنین هنوز هیچ مدرکی بیشتری مبنی بر افزایش خطر نقص نوزادان در حین تولد در مادران دارای پروتز سینه وجود ندارد.
کارهایی وجود دارد که می توانید برای افزایش تولید شیر انجام دهید و به کودک خود کمک کنید تا تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را بدست آورد. در اینجا چند نکته برای کمک به شما در شیردهی با پروتز سینه آورده شده است:
تغذیه با شیر مادر 8 تا 10 بار در روز می تواند به برقراری و حفظ تولید شیر کمک کند. احساسی که کودک در حین شیر خوردن در سینه ایجاد می کند، بدن شما را به تولید شیر تحریک می کند. هر چه بیشتر شیردهی به کودک با پروتز سینه را انجام دهید، بدن شما شیر بیشتری تولید می کند. حتی اگر شما فقط قادر به تولید مقدار کمی شیر هستید، با پروتز سینه شیردهی را انجام دهید زیرا در هر بار تغذیه همچنان به کودک خود آنتی بادی و مواد مغذی میرسانید. تغذیه با شیر مادر از هر دو سینه نیز می تواند باعث افزایش شیر در هنگام شیردهی با پروتز سینه شود.
خالی کردن سینه ها نقش مهمی در تولید شیر دارد. برای افزایش تولید شیر، سعی کنید از پمپ سینه استفاده کنید یا شیر را به صورت دستی خارج کنید. یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که پمپاژ هر دو سینه همزمان باعث افزایش تولید شیر شده است. این کار همچنین باعث افزایش کالری و چربی موجود در شیر مادر می شود.
همچنین اگر نمیتوانید خودتان شیردهی را انجام دهید، می توانید با یک دست شیر را در بطری خالی کنید تا کودک از شیر مادر تغذیه کند.
برخی گیاهان وجود دارند که به کمک آنها به طور طبیعی تولید شیر مادر در هنگام داشتن پروتز شیردهی پستان افزایش پیدا میکند. به این گیاهان گالاکتوژن نیز می گویند. بعضی از این گیاهان شامل رازیانه، خارخاسک و زغال اخته میباشند. البته شواهد معتبر علمی برای حمایت از اثر بخشی این گیاهان دارویی وجود ندارد. برخی مطالعات معتبر نشان داده اند که شنبلیله ممکن است به افزایش تولید شیر هنگام پروتز سینه کمک کند.
برخی افراد از شیرینی ها یا کوکی های افزایش شیردهی نیز استفاده می کنند. اینها را می توان به صورت آنلاین و یا در خانه تهیه کرد تا سعی کنید به افزایش تولید شیر کمک کنید. این کوکی ها اغلب حاوی موادی از قبیل جو کامل، دانه کتان، مخمر آبجو، جوانه گندم و گیاهان گالاکتوژن می باشند. تحقیقات در مورد تاثیر کوکی های شیردهی در افزایش تولید شیر مادر در مورد پروتز پستان کم است. ایمنی استفاده از این کوکی ها برای نوزادان نیز به طور دقیق مورد بررسی قرار نگرفته است.
نحوه قرارگیری مناسب نوزاد می تواند به کودک کمک کند تا از منبع تغذیه بیشترین استفاده را بکند. نکته مهم در زمان شیردهی با پروتز سینه در مورد نحوه چسباندن این است که کودک باید مقدار کافی از سینه را به دهان خود ببرد. نوک پستان شما باید به اندازه کافی در دهان کودک قرار داشته باشد تا لثه ها و زبان آنها یک یا دو اینچ از بدن شما را بپوشاند. وقتی مطمئن شدید که کودک در موقعیت خوبی قرار دارد شیردهی با پروتز پستان را شروع کنید. نگه داشتن پستان در پشت آرئولا با انگشت شست و قرار دادن پیشانی در موقعیت “C” میتواند نحوه چسبیدن نوزاد را برای شما راحت تر کند.
you're currently offline