بیماران به دلایل زیادی عمل پروتز سینه را انجام میدهند، از جمله این دلایل افزایش اندازه سینه ها، تغییر شکل آن و یا یکنواخت تر شدن آنها است. خطرات و عوارض پروتز سينه بیشتر به این دلیل اتفاق میافتد که این یک عمل تهاجمی است. عمل کاشت سینه معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و بین 60 تا 90 دقیقه طول می کشد. جراح پوست را در قسمت زیرین آرئولا برش میدهد و سپس پروتز را در قسمت عضله پکتورال قرار می دهد.
متخصصان توصیه میکنند که بیماران تا جایی که امکان دارد از انجام این عمل اجتناب کنند و در مواقع بسیار ضروری مانند ماستکتومی و ترمیم سینه در صورت حوادثی مانند سوختگی این عمل را انجام دهند و یا روش های جایگزین مانند پیوند چربی را امتحان کنند. در غیر این صورت باید خود را برای عوارض پروتز سينه آماده کنند زیرا این یک عمل جراحی با ریسک بالا است همچنین نتایج تضمین نمی شوند و بروز خطرات همیشه قابل پیش بینی نیست.
تورم، کبودی و درد موقتی از رایج ترین عوارض پروتز پستان است که بلافاصله بعد از عمل شروع می شود. مدت زمان ریکاوری و بهبودی برای ترمیم زخم ها و پذیرش پروتز توسط بدن باید طی شود. احساس سفتی در سینه نیز ممکن است تا چند هفته بعد از عمل وجود داشته باشد. مواقعی وجود دارد که آنطور که برنامه ریزی شده پیش نمی رود و بیماران خطرات و عوارض پروتز پستان را تجربه می کنند که شامل موارد زیر می باشد:
همچنین گزارش شده که یک نوع سرطان سیستم ایمنی به نام لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک یا ALCL نیز با پروتز پستان مرتبط است. این نوع سرطان بسیار نادر است اما در تعداد کمی از بیمارانی که جراحی پروتز سینه انجام داده اند مشاهده شده است و از بدترین خطرات و عوارض پروتز سينه است.ALCL معمولاً چند سال پس از قرار دادن ایمپلنت پیدا می شود، و معمولاً پس از آنکه فرد متوجه تورم در یکی از سینه ها در قسمتی از پروتز می شود، تشخیص داده می شود. در این موارد، ترشحات از اطراف پروتز یا ایمپلنت بیرون می ریزد و با آزمایش آنها، سلولهای سرطانی تشخیص داده می شود.
مطالعات نشان داده که تشکیل بیوفیلم در پروتز باعث عفونت و نیز ایجاد عارضه ای به نام کپسول فشارنده میشود. بیوفیلم ها در واقع مجموعه ای از تجمع باکتری ها و میکروارگانیسم های به هم چسبیده هستند که زمانی اتفاق می افتد که سلولهای باکتری ها به سختی به هم متصل میشوند و ایجاد یک شبکه پلیمری مانند کلونی می کنند که آنها را در مقابل آنتی بیوتیک ها و ضدعفونی کننده ها مقاوم می کند. بیو فیلم از خطرات و عوارض پروتز سينه هستند که منجر به جراحی مجدد برای خارج کردن پروتز می شوند.
اخیراً مشخص شده که بین بیوفیلم ها و ایجاد کپسول فشارنده ارتباط وجود دارد. کپسول فشارنده یکی از خطرات و عوارض پروتز سينه و حالتی است که در آن بدن نسبت به پروتز خارجی واکنش دفاعی نشان داده و به دور پروتز لایه هایی از بافتهای فیبر مانند و کلاژنی ایجاد می کند که به آن کپسول می گویند. این حالت به طور معمول اتفاق می افتد و طبیعی است زیرا باعث ثابت شدن پروتز در بدن میشود اما بعضی مواقع این کپسول بیش از حد رشد می کند و سفت و فشارنده می شود و باعث بد فرمی پروتز و ایجاد درد زیاد در بیماران می شود . همچنین پارگی پروتز و یا هماتوم ( خونریزی داخل بافت) نیز شرایط را برای ایجاد کپسول فشارنده تسهیل می کنند. علائم ایجاد کپسول شامل افزایش استحکام یا سفتی در پستان است که می تواند بعد از عمل به آرامی شروع شود و حتی تا سالها بعد از کاشت پروتز ادامه داشته باشد. درد مزمن، محدودیت حرکتی و تغییر شکل سینه نشانه هایی از ایجاد کپسول فشارنده هستند.
کپسول فشارنده
انواع مختلف پروتز وجود دارد که هر کدام با خطرات مختلفی همراه است، بنابراین بسیار مهم است که بیمار در مورد نوع پروتز، عوارض جانبی و احتمالی آنها تحقیق کند و انتخاب کند که کدام یک از آنها مناسب تر است. بعضی از انواع پروتزهای سیلیکونی با خطراتی همراه است که از جمله آن چرخش و جابجایی و یا پارگی پروتز داخل سینه را می توان نام برد.
you're currently offline